Zou je mijn blog nog steeds lezen als deze in het Engels was?

Ik loop al enige tijd met een vraag. Enkele weken geleden ben ik overgestapt op het tweeten in het Engels, omdat ik vind dat ik met mijn functie als CTO van Mobypicture daarmee een grotere groep mensen kan bereiken die interesse hebben in mijn tweets. Mijn Linkedin en Facebook zijn nog in het Nederlands, net als mijn blog.

Ik ben ooit begonnen met bloggen in het Nederlands op rebelic.nl, omdat ik vanuit Rebelic advies gaf (en geef) over Social Media en het Open Web en enkel een Nederlandse markt bediende. Daarnaast zijn er geen of zeer weinig goede Nederlandse blogs over het Open Web die ingaan op de niche die ik probeer te bedienen.

In het Engels kan ik echter net als met mijn tweets een grotere groep mensen bereiken, maar ik wil niet mijn huidige lezers daarmee afdanken. Ik heb gemerkt dat eerst in het Nederlands bloggen en daarna de blogpost vertalen naar het Engels teveel werk is. Ik overweeg nu nog om eerst in het Engels te schrijven en die dan te vertalen naar het Nederlands, maar daarom eerst mijn vraag:

[polldaddy poll=”4676263″]

 

 


We built GroundControl to execute the ideas in this article. It puts our way of working, portfolio management, and innovation accounting in one place where innovation managers and corporate startups work seamlessly together. See How GroundControl Works.