LinkedIn toegevoegd aan JanRain's RPX login opties

Dat ik een groot fan ben van RPX is velen wel bekend, de dienst biedt via een enkele API toegang tot verschillende Identity Providers als Facebook Connect, Twitter Connect en OpenID. Het is dus niet langer nodig om al deze providers los te implementeren en up to date te houden. Mijn weblog maakt gebruik van RPX voor het inlogmechanisme, registreren is dus daardoor ook hier niet nodig. Voor het achterlaten van een comment kies je één van de identity providers om mee in te loggen en zij zorgen voor de nodige authenticatie.

Vandaag heeft RPX LinkedIn toegevoegd als Identity Provider. RPX heeft hiervoor gebruik gemaakt van de OAuth koppeling die LinkedIn sinds kort aanbiedt. Momenteel is het nog enkel mogelijk om de authenticatie en profile import functies te gebruiken binnen RPX, binnenkort wordt ook de social en contact API toegevoegd, waardoor het als klant van RPX mogelijk wordt status updates naar LinkedIn te sturen en LinkedIn contacten van je gebruikers te importeren.

We are excited to announce today that LinkedIn has been added as a supported identity provider in RPX.

LinkedIn has an active member base of over 50 million business professionals, and further integration with their platform is on the way for RPX. In the coming weeks, users on your website will be able to import their LinkedIn contacts, and publish their activities from your site to their LinkedIn status.

via JanRain Blog: LinkedIn Added to RPX.

Vrijwel alle grote providers waren al beschikbaar via RPX, waaronder Facebook, MySpace, Twitter, Google, Flickr en alle OpenID providers. Probeer het gerust eens uit en laat een reactie achter met je bevindingen.


We built GroundControl to execute the ideas in this article. It puts our way of working, portfolio management, and innovation accounting in one place where innovation managers and corporate startups work seamlessly together. See How GroundControl Works.