Le Web 2009: Gary Vaynerchuck crushes it!

Gary Vaynerchuck was enthousiast als altijd. Zo enthousiast zelfs dat Loic Le Meur er amper doorheen kwam op Le Web 2009 en vooral luisterde naar het verhaal van Vaynerchuck, die niet te beroerd was om Loic regelmatig flink op zijn nummertje te zetten. Gary vertelt zijn verhaal over passie, inzet en de “zero cost of entry” in een tijd waarin social media en inzet kan leiden tot een enorm bereik. Doe wat je het liefst wil doen en doe dat met volledige overgave. Je hoeft je baan er niet voor op te geven, maar werk ‘s avonds in plaats van 3 uur het tweede seizoen van Lost te kijken of vier uur achter de Wii te tennisen.

[vimeo]http://vimeo.com/8099561[/vimeo]

Daarom is nu de tijd “to crush it”. Het is nooit zo eenvoudig geweest om een eigen bedrijf te starten. 20 jaar geleden had je voor het starten nog een ton nodig, terwijl je nu zomaar kunt beginnen.

Gary neemt als voorbeeld een koffiezaak. De eigenaar tweet, blogt en gaat de conversatie aan met zijn potentiële klanten, nog voordat de zaak opent. Hij antwoordt op elke tweet, op elke mail. Op het moment dat zijn koffiezaak ook echt open gaat zal hij door dat bereik en door die reputatie net die ene klant meer hebben, net dat ene voordeel ten opzichte van zijn concurrent. Dat is wat zijn koffiezaak kan helpen net dat beetje succesvoller te zijn en meer kans te hebben om het in deze verder economisch zware tijden te kunnen redden.

Gary kondigde verder aan als Angel Investor betrokken te zijn bij Gowalla en volgend jaar met een conferentie te willen komen met enkel Q&A sessies -communities moeten communiceren, niet stil in een zaal zitten luisteren naar hun leiders.

Gary is wat grof in de mond en je moet houden van zijn ego, maar persoonlijk krijg ik altijd heel veel energie van zijn speeches. Helaas was er geen tijd meer voor Q&A, een onderdeel waar Gary Vaynerchuck het best in is. Loic beloofde echter dat Gary volgend jaar zijn volledige 30 minuten de kans krijgt om vragen te beantwoorden. Ik ben benieuwd. Ga maar snel beginnen in zijn boek.


We built GroundControl to execute the ideas in this article. It puts our way of working, portfolio management, and innovation accounting in one place where innovation managers and corporate startups work seamlessly together. See How GroundControl Works.