WordPress plugin voor Facebook Connect

Facebook Connect is het antwoord van Facebook op Myspace Data Availability en Google Friend Connect. Met Facebook Connect kan een gebruiker zijn of haar Facebook account linken aan andere websites, zodat bij, bijvoorbeeld, het achterlaten van een reactie op een weblog meteen duidelijk is wie hij/zij is en er op de Facebook Mini Feed ook melding wordt gemaakt van het achtergelaten commentaar. Facebook wordt hiermee nog meer het middelpunt van iemands internet beleving. (Of MySpace, als je dat liever gebruikt, die biedt deze technologie straks ook aan).

Facebook Connect heeft 4 primaire features: Trusted Authentication via Facebook, Meenemen van je identiteit naar andere websites, toegang tot je facebook vrienden en dynamische controle over je privacy. Met dat laatste wordt hopelijk bedoeld dat je op elk gewenst moment je gegevens weer kunt intrekken van een bepaalde website.

Bij de launch van Facebook Connect werd Digg als de launching partners aangekondigd. Enkele weken geleden lekte er al een WordPress Plugin uit, gemaakt door een van de ontwikkelaars van Facebook, maar die verdween al snel op verzoek van Facebook. Nu heeft de Spaanse ontwikkelaar SixJumps alsnog een WordPress Facebook Connect plugin naar buiten gebracht. Hieronder een demofilmpje:

De plugin toont de volgende features: Inloggen met je Facebook account (logischerwijs), het uitnodigen van je vrienden, zien welke vrienden er nog meer lid zijn, het tonen van de laatste facebook bezoekers (a la MyBlogLog) en het terugkoppelen van activiteit naar de gebruikers’ Mini Feed op Facebook.

Helaas wordt de plugin pas vrijgegeven op het moment dat Facebook Connect voor de wereld in beta-test gaat, maar het laat al wel leuk zien hoe Data Availability (nog niet Portability) er op korte termijn uit kan gaan zien.

Update: Verschillende Facebook Connect plugins vind je op WordPress.org. Kijk ook eens naar RPX voor WordPress, met tevens support voor Linkedin, Hyves, Twitter, Flickr en vele anderen.


We built GroundControl to execute the ideas in this article. It puts our way of working, portfolio management, and innovation accounting in one place where innovation managers and corporate startups work seamlessly together. See How GroundControl Works.