Wordt Hyves de nieuwe iGoogle?

Een aantal maanden geleden opperde ik bij Telegraaf Media Nederland al eens dat Hyves best wel eens de rol van iGoogle zou kunnen overnemen voor de gemiddelde Nederlander. Hoe? Door op de nu al gepersionaliseerde homepage ook OpenSocial gadgets aan te gaan bieden en daardoor nog meer te laten persionaliseren.

Vandaag lees ik op Hyves dat ze dat ook daadwerkelijk van plan zijn. De blokken onder de ‘Buzz’ zijn al te verslepen naar de linker- of rechterkolom en er zijn nu al Hyves-specifieke gadgets toe te voegen, met de belofte als OpenSocial gepresenteert wordt ook deze zijn te plaatsen.

Waarom zou je dan als gemiddelde ‘nog niet iGoogle’-gebruikende Nederlander dan geen Hyves gaan gebruiken! Je kunt er straks je Gmail/Hotmail checken, de buienradar in de gaten houden en eigenlijk alles doen wat je nu al kunt met iGoogle. Plus dat je natuurlijk direct toegang hebt tot je Hyves profiel, je vrienden, je Hyves, je foto’s etcetera. Zijn er andere grote sociale netwerken die dit hebben proberen te bewerkstelligen? Ik heb het nog niet gezien bij Facebook, Myspace of Netlog. Is dit een goede zet van Hyves? Of gaan ze een strijd aan die niet te winnen is. In mijn ogen is Hyves druk bezig het startpunt te worden voor de gemiddelde internetter, met een eigen ‘iGoogle-like’ homepage, als een van de eerste OpenID provider te worden en straks zelfs de mogelijkheid om met de Hyves-app mobiel betalingen naar elkaar over te doen.


We built GroundControl to execute the ideas in this article. It puts our way of working, portfolio management, and innovation accounting in one place where innovation managers and corporate startups work seamlessly together. See How GroundControl Works.