Linkedin biedt network-updates aan per RSS

Hèt onderdeel waarvoor ik Linkedin ontzettend waardeer en waarvan ik vind dat veel meer sites ze moeten implementeren (hint Hyves en SB ;)), zijn de network updates. Een concept waar Facebook geloof ik al jaren geleden mee is gestart en wat Linkedin introduceerde met het redesign. In één oogopslag zie je wat er in je netwerk de laatste tijd veranderd is. Iets wat ik vooral op sites waar ik met mijn vrienden zit ook graag zou willen zien. “Pietje heeft Jantje toegevoegd als vriend”, “Leen gaat naar Feestje X”, etc.. Maar dat terzijde.   

Linkedin network updates

Linkedin network updates

Nadeel aan de network updates bleef echter wel dat je nog steeds naar Linkedin toe moest gaan om ze te bekijken, en dat doe je niet dagelijks. Ik niet in ieder geval. Daar heeft Linkedin nu verandering in aangebracht door de network updates aan te bieden per RSS. Ideaal, nu zie ik in Google Reader wat mijn netwerk uitspookt en kan ik desgewenst naar Linkedin toe om actie te ondernemen. Niets meer missen dus!


We built GroundControl to execute the ideas in this article. It puts our way of working, portfolio management, and innovation accounting in one place where innovation managers and corporate startups work seamlessly together. See How GroundControl Works.