OpenSocial niet langer van Google

opensocial.pngYahoo, MySpace en Google richten de OpenSocial foundation op, naar evenbeeld van de OpenID foundation. Hierdoor is OpenSocial niet langer van Google en geven ze aan daadwerkelijk voor het terugbrengen van de controle bij de gebruikers te zijn. Daarnaast brengen ze IMHO een slag toe aan iedereen die roept dat Google zoveel mogelijk gegevens wil verzamelen van iedereen, oa dmv OpenSocial.

De implementatie van OpenSocial door Google is tevens Open Source gemaakt en ondergebracht bij Apache, onder de naam Shindig. Hierdoor wordt meteen het juiste licentiemodel afgedwongen en verder gewaarborgd.

En om in één artikel nog een derde OpenSocial nieuwtje te stoppen, Yahoo gaat OpenSocial logischerwijs zelf ook ondersteunen. Leuk detail is dat het nu echt zo aan het worden is dat waar ooit Facebook geroemd werd om zijn open policy naar de buiten wereld, door middel van zijn brede gadgets implementatie, het nu daadwerkelijk Facebook vs The Rest is geworden. Elk groot sociaal netwerk, behalve Facebook, is nu aangesloten bij OpenSocial. En wat nu?


We built GroundControl to execute the ideas in this article. It puts our way of working, portfolio management, and innovation accounting in one place where innovation managers and corporate startups work seamlessly together. See How GroundControl Works.