Microsoft koppelt Windows Live aan de 5 grote sociale netwerken

Eerder deze maand bracht Google al zijn Contacts Data API uit en zette daarmee als een van de eerste een serieuze stap richting data portability.

Vandaag kondige ook Microsoft een dergelijke API aan, al blijft Microsoft traditioneel wat schaarser in het uitdelen van toegang tot dergelijke diensten. Maar ere wie ere toekomt, Microsoft is duidelijk ook bezig met Data Portability! Of zoals John Richards, Director of Windows Live Platform zei “Microsoft aims to put users at the center of their online experience” en “We firmly believe that we are simply stewards of customers’ data and that customers should be able to choose how they control and share their data.”

Naast de Windows Live Contacts API biedt Microsoft ook een eigen pagina aan, genaamd invite2messenger.net, waarop de API al gekoppeld wordt met 5 van de grootste social netwerken in Amerika (waaronder Facebook en Linkedin). Je kunt nu eindelijk je contacts van Facebook en Linkedin in Windows Live laden, in plaats van altijd maar andersom.


We built GroundControl to execute the ideas in this article. It puts our way of working, portfolio management, and innovation accounting in one place where innovation managers and corporate startups work seamlessly together. See How GroundControl Works.