Google zet serieuze stap naar Data Portability

googlecode.jpgBaal jij er ook wel eens van dat je overal opnieuw je contacts moet invoeren? Of dat ze niet in sync lopen op je telefoon, adresboek, Gmail, Hyves of Linkedin? Plaxo bood hier al enigzins een oplossing voor, maar Google zet met zijn nieuwe Contacts Data API een serieuze stap in de richting van waar de Data Portability Workgroup naar streeft; zelf in controle zijn van je content.

De Contacts Data API geeft je de mogelijkheid om contacts te importeren en exporteren en, wat nog veel belangrijker is, daardoor ook in sync te houden. Via verschillende sites kon je al wel je Gmail username en wachtwoord invoeren en door middel van spideren haalden ze dan je contacts al wel op, maar importeren was er nog niet bij. Op het moment dat Hyves dit implementeerd betekend dat dat je Hyves vrienden in je Gmail adresboek staan en al je contacts uit Gmail ook je vrienden (kunnen) worden.

Voor meer (technische) informatie kun je het beste terecht op de Google API blog. Daar wordt ook doorgelinkt naar de documentatie en specificatie pagina’s, mocht je er meteen mee aan de slag willen.


We built GroundControl to execute the ideas in this article. It puts our way of working, portfolio management, and innovation accounting in one place where innovation managers and corporate startups work seamlessly together. See How GroundControl Works.