Helft jongeren: geen leven zonder messenger

Ruim 55 procent van de jongeren zegt zich geen leven te kunnen voorstellen zonder MSN-messenger. 

Dat blijkt uit een dinsdag gepresenteerd onderzoek onder 2800 gebruikers van de chatservice.Ook blijkt voor jongeren de computer het belangrijkste apparaat in hun leven, twee keer zo belangrijk als de telefoon en zelfs vijf keer zo belangrijk als de televisie. Iets minder dan 70 procent van de ondervraagden beschouwt het internet als belangrijkste bron voor nieuws, roddels en vermaak. 

Verder heeft bijna de helft van de jongeren wel eens een liefde leren kennen via Windows Live Messenger.

(bron: BNR.nl)   

De groep waarin het is onderzocht is eventueel voor discussie vatbaar (“onder 2800 gebruikers van de chatservice”), maar met de enorme penetratie van MSN onder de jongeren in Nederland is dit waarschijnlijk wel representatief. Ik had echter eerder verwacht dat men niet zonder GSM zou kunnen, dan zonder MSN. Een leven zonder GSM kan ik mij niet meer voorstellen, ook niet zonder internet, maar misschien ben ik dan ook niet helemaal de doelgroep meer.


We built GroundControl to execute the ideas in this article. It puts our way of working, portfolio management, and innovation accounting in one place where innovation managers and corporate startups work seamlessly together. See How GroundControl Works.